Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego - Departament Rolnictwa i Rozwoju Wsi zaprasza producentów żywności tradycyjnej do udziału w XXI edycji konkursu wojewódzkiego „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” na najlepszy regionalny i tradycyjny produkt żywnościowy województwa wielkopolskiego.
Konkurs ma charakter otwarty. Przystąpić może do niego każdy producent wyrobów regionalnych i tradycyjnych z województwa wielkopolskiego, spełniający kryteria konkursowe.
Warunkiem udziału w konkursie jest przesłanie do 22 czerwca 2022 r. wypełnionej i podpisanej własnoręcznie karty zgłoszenia.
Obsługę konkursu prowadzi Departament Rolnictwa iRozwoju Wsi Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego, 61-714 Poznań, al.Niepodległości 34,kontakt:Oddział ds. Promocji Rolnictwa, Żywności i Turystyki Wiejskiej,tel.61/626-65-34, 61/626-65-33, 61/626-65-20, 61/626-65-26lub 61/626-65- 00, e-mail:dr.sekretariat@umww.pl
Miejsca i data wydarzenia – 16 lipca 2022 r., Kiszkowo (powiat gnieźnieński)
Szczegółowe informacje oraz formularze zgłoszeń znajdują się na stronie https://www.umww.pl/xxi-edycja-konkursu-wojewodzkiego-nasze-kulinarne-dziedzictwo-smaki-regionow